Goulash soep

Nodig:

  • 2 prei 
  • 1 rode paprika
  • 3 uien
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 250 gram runderpoulet (of goulashvlees)
  • 1 rood pepertje (zonder zaadjes)
  • 2 grote knoflooktenen
  • 1,5 liter water (of iets meer)
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 runderbouillonblokken
  • bloem
  • goulashkruiden zelfgemaakt *

Bereiding:
Bak het vlees aan in een flinke klont ongezouten roomboter. Voeg zout naar smaak toe.  Als het vlees licht is aangebraden voeg dan de groenten, peper, de kruiden mix (6 theelepels) en knoflooktenen(geperst of geplet) toe. Bak het geheel goed door. Dan lepel voor lepel wat eetlepels bloem erbij doen. Goed doorroeren. Als het een stevige massa is dan voeg dan het water beetje bij beetje erbij. Blijf goed doorroeren. 

Toevoegen: de tomatenpuree, het laurierblad en de bouillonblokjes. Vervolgens 3 uur laten sudderen op klein vuur. Af en toe doorroeren. 

Eventueel nog toevoegen voor de smaak:
worcestersaus, beetje maggi, verse bieslook / peterselie, scheutje koffiemelk en/of room.

* Goulashkruiden, zelf maken en bewaren in een glazen pot 2 eetlepels paprikapoeder
• 1 eetlepel knoflookpoeder
• 1 eetlepel uienpoeder
• ½  theelepel karwijzaad of kummel
• ½  theelepel zwarte peper
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel tijm
• 1 theelepel majoraan
• 3 blaadjes laurier (niet vermalen, maar gewoon in het potje erbij stoppen)