Vitaliteitsscan

Meten + Weten = Verbeteren

Check je vitaliteit met de vitaliteitsscan
Met de vitaliteitsscan, ook wel Check Medical Sport genoemd, wordt uw algehele mentale en fysieke gezondheid gemeten en krijgt u een persoonlijk advies met aanbevelingen voor een gezonde leefstijl. Een totale scan die u helpt op een efficiënte manier uw leefstijl te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste methoden van Wegamed Essen (Duitsland).

Wilt u weten hoe gezond en vitaal u bent en of u een goede leefstijl leidt?
Wordt u niet uitgerust wakker of kunt u slecht ontspannen?
Heeft u overgewicht?
Brengt het sporten niet het gewenste resultaat?
Last van een opgeblazen gevoel of vage klachten?

Dan is een preventief vitaliteitconsult iets voor u!
De juiste combinatie van bewegen, gezonde voeding, werk en ontspanning. Een programma dat 100% is afgestemd op uw lichamelijke en geestelijke mogelijkheden.

Hoe werkt de vitaliteitsscan?
De scan zelf duurt slechts 8 minuten. Het enige wat u hoeft te doen is schoenen uit te trekken. Aanvullend volgt de uitslag met korte uitleg over de meetresultaten. U krijgt daarop een advies op maat in de vorm van een vitaliteitsplan. Van daaruit is er de mogelijkheid om nog dieper op de zaken in te gaan en een begeleidingstraject aan te gaan.

In de praktijk heeft de vitaliteitsscan zijn sporen ruimschoots verdiend. Deze bestaat al meer dan 25 jaar en wordt in veel landen ingezet om vitaliteit te meten.
Met de input van de eigenaar van Wegamed (de arts Peter Mölleney) en diverse research instituten en deskundigen uit Nederland, Duitsland en China is Check Medical Sport ontwikkeld. De scan wordt o.a. gebruikt door professionele sportclubs zoals AC Milaan, FC Keulen, Bayer Leverkusen en Mc. Enroe Tennis Academy om hun spelers beter te laten presteren. Aangevuld met waardevolle elementen uit de westerse en oosterse geneeskunde is een krachtig meetinstrument ontstaan dat automatisch gevalideerde aanbevelingen genereert. De scan wordt gecombineerd met vragenlijsten over medische historie en leefstijl en persoonlijke leefstijl coaching.

De scan is geschikt voor iedereen die vitaler wil worden, ook als u géén topsporter bent.

Kijk hier voor een filmpje met uitleg.

De vitaliteitsscan is géén vervanging voor een medische behandeling of onderzoek door een arts. Raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd een arts! 

Wat wordt er precies gechecked met de vitaliteitsscan?
– Algehele psychische en fysieke gezondheid
– Het functioneren van spieren, gewrichten en organen
– De energiereserves en het vermogen van het lichaam om deze te gebruiken
– Het niveau van verzuring en het vermogen van het lichaam om dit te neutraliseren
– Voedingsstoffen, vitamines, mineralen, sporenelementen
– BMI (Body Mass Index)
– Trainingshartslagzones

De meetresultaten laten een goed beeld van uw gezondheid zien en geven specifieke aanbevelingen. En dat gaat niet alleen over bewegen maar ook over wat u zou moeten eten en drinken. Een totale scan die u helpt op een efficiënte manier uw leefstijl te verbeteren.

Neem gerust contact met mij op, ik help u graag verder.