Mijn Verhaal

Mijn naam is Susan Stevens-Beterams. Moeder van 3 prachtige kinderen (in de leeftijd van 19, 18 en 14 jaar),
vrouw van Harold, dochter, zus, vriendin, en gediplomeerd Psychosociaal Natuurgeneeskundig Therapeut, Gewichtsconsulent en Vitaliteitscoach.

Mijn loopbaan begon in het bank- en verzekeringswezen.
Na de geboorte van onze kinderen realiseerde ik mij dat het werken bij de bank mij geen energie meer opleverde. Ik baalde van een leven vol met lichamelijke klachten (migraine en epilepsie) en de kilo’s die waren blijven „plakken” na de zwangerschappen.
Het was een dieptepunt. Toen kwam ik tot het besef dat ik de enige persoon was die voor verandering kon zorgen. Ik zou zélf stappen moeten zetten en verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven.

Op het moment dat onze jongste zoon 3 jaar was heb ik het roer drastisch omgegooid. Ik heb zelf ontslag genomen en ben ik me breder gaan oriënteren. Ik ben de post-HBO opleiding voor psychosociaal natuurgeneeskundig therapeut en de opleiding voor gewichtsconsulente gaan volgen (Sonnevelt Opleidingen) en heb beide met succes afgerond.  Op deze manier nam ik het heft in eigen hand.

Visie
Ik zie gezondheid graag als het resultaat van een optimaal evenwicht binnen zowel lichaam, geest, relatie, gezin, werk als maatschappij. Dit wordt ook wel de holistische benadering genoemd.
Er wordt gekeken naar de totale mens en gezocht naar de oorzaak van de klachten. Het accent ligt op het vinden en behandelen van de oorzaken en niet de symptomen.
Ik heb leren kijken naar de mens in zijn geheel, met al zijn signalen, en niet alleen naar het (eet)”probleem”.

Wat ik het liefste doe is mensen bewust maken. Bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid voor hun eigen leven, hun doen en laten.
Dit op het gebied van voeding voor je lijf en voeding voor je geest. Deze combinatie, emotionele balans en gezonde voeding, is ijzersterk.

Na mijn studies ben ik mij verder gaan verdiepen in vitaliteit: dát deel van de gezondheid waar mensen zelf regie over hebben. Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden bij wat ze zelf kunnen doen om gezonder te worden. De basisfactoren van vitaliteit zijn voeding, beweging en leefstijl. Toch is vitaliteit veel complexer dan dat. Ik kwam in aanraking met de vitaliteitsscan, een methode die verbinding weet te leggen tussen lichaam en geest om zo je vitaliteit te versterken. Samen met mijn psychosociale achtergrond is dit een perfecte combinatie om mensen te helpen vitaler te worden.

Ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) en als zelfstandig gevestigd therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

Tevens sta ik ingeschreven in het RBCZ-register (overkoepelende organisatie) als Registertherapeut BCZ® en ben onderhevig aan TCZ-tuchtrecht.

De consulten hebben tot doel vast te stellen wat er verstoord is, door welke mogelijke oorzaken en hoe dit weer te corrigeren. Na het vaststellen van de verstoringen wordt gezocht naar een effectief stappenplan.
De basis voor de adviezen is leefstijlverandering welke het zelfhelend vermogen van het lichaam verbetert waardoor klachten verdwijnen of verbeteren.
Ook worden er, indien nodig, specifieke therapieën geadviseerd zoals psychosociale therapie.

Ik werk niet los van de reguliere gezondheidszorg. Mijn behandelingen zijn complementair, aanvullend, om zo vanuit een andere invalshoek, mensen te helpen het vertrouwen in zichzelf terug te vinden, anders met stress om te gaan en/of hun genezingsproces te ondersteunen.

Je leven een stuk plezieriger / draaglijker maken is niet makkelijk maar wel haalbaar!

Wanneer u geïnteresseerd bent om kennis te maken en meer te weten te komen over mijn manier van werken, kunt u geheel vrijblijvend, zonder kosten een afspraak maken.

 „Het zijn niet alleen de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt,  het is voor een groot deel je eigen houding tegenover die omstandigheden” Dalai Lama