Mijn Verhaal

Mijn naam is Susan Stevens-Beterams. Moeder van 3 prachtige kinderen (in de leeftijd van 21, 20 en 16 jaar) en getrouwd met Harold en gediplomeerd Psychosociaal Natuurgeneeskundig (Marcos) Therapeut, Gewichtsconsulent en ACT- en Vitaliteitscoach.

Mijn loopbaan begon in het bank- en verzekeringswezen. Na de geboorte van onze kinderen realiseerde ik mij dat het werken bij de bank mij geen energie meer opleverde. Ik baalde van een leven vol met lichamelijke klachten (migraine en epilepsie) en de kilo’s die waren blijven „plakken” na de zwangerschappen.

Het was een dieptepunt. Toen kwam ik tot het besef dat ík de enige persoon was die voor verandering kon zorgen. Ik zou zélf stappen moeten zetten en verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven.
Op het moment dat onze jongste zoon 3 jaar was heb ik het roer drastisch omgegooid. Ik heb zelf ontslag genomen en ben ik me breder gaan oriënteren. Ik ben de post-HBO opleiding voor psychosociaal natuurgeneeskundig therapeut en de opleiding voor gewichtsconsulente gaan volgen (Sonnevelt Opleidingen) en heb beide met succes afgerond.

Visie
Ik zie gezondheid graag als het resultaat van een optimaal evenwicht binnen zowel lichaam, geest, relatie, gezin, werk als maatschappij. Dit wordt ook wel de holistische benadering genoemd.

Ik kijk naar de totale mens en ga op zoek naar de oorzaak van de klachten.
Dit op het gebied van voeding voor je lijf en voeding voor je geest. Deze combinatie, emotionele balans en gezonde voeding, is ijzersterk.

De basisfactoren van vitaliteit zijn voeding, beweging en leefstijl. Toch is vitaliteit veel complexer dan dat. Ik kwam in aanraking met de vitaliteitsscan, een methode die verbinding weet te leggen tussen lichaam en geest om zo je vitaliteit te versterken. Samen met mijn psychosociale achtergrond is dit een perfecte combinatie om mensen te helpen vitaler te worden.

Ik werk niet los van de reguliere gezondheidszorg. Mijn behandelingen zijn complementair, aanvullend, om zo vanuit een andere invalshoek, jou te helpen het vertrouwen in jezelf terug te vinden, anders met stress om te gaan en/of jouw genezingsproces te ondersteunen.

Ruim 15 jaar begeleid ik al mensen in mijn praktijk. Vanuit gericht onderzoek de oorzaak in beeld brengen en vandaar uit adviseren. De focus op gezondheid verbeteren, adviseren en handvatten aanreiken.

Wanneer je geïnteresseerd bent om kennis te maken en meer te weten te komen over mijn manier van werken, kun je geheel vrijblijvend, zonder kosten een afspraak maken.

Ik ben aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) en als zelfstandig gevestigd therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze).

Tevens sta ik ingeschreven in het RBCZ-register (overkoepelende organisatie) als Registertherapeut BCZ® en ben onderhevig aan TCZ-tuchtrecht.

 „Het zijn niet alleen de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt,  het is voor een groot deel je eigen houding tegenover die omstandigheden”
Dalai Lama