BBQ spies vegetarisch

Halloumi BBQ-spiesen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 gram italiaanse kruiden
  • 8 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons (grote)
  • 1 courgette (geel e/o groen)
  • 250 gram halloumi
  • metalen spiesen of sateprikkers
  • 1 bbq of grillpan

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue. Gebruik je houten satéprikkers, week ze dan 30 min. in water.
  2. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze grof. Pureer ze met de olie en knoflook in de maatbeker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de uien elk in 6 parten. Snijd de paprika en courgette in stukken van 3 bij 3 cm. Halveer de grote champignons.
    Snijd de halloumi in 4 plakken en elke plak in 4 gelijke stukken.
  4. Maak een marinade van de olie, azijn, knoflook en de kruiden.
  5. Marineer de groentes (niet de halloumi) hierin. Minimaal 30 minuten. Langer mag ook.
  6. Rijg de uien, paprika, halloumi en champignons om en om aan de spiesen of satéprikkers.
  7. Rooster de spiesen ca. 10 min. op de matig hete barbecue (of gebruik een grillpan of -plaat). Keer de spiesen regelmatig. Bestrijk ze halverwege de baktijd eventueel nog een keer met de marinade.