Leefstijladvies

Gezondheid is niet iets wat ons zomaar overkomt, daar moet wel aan gewerkt worden.

Zoek je een manier om je gezondheid te boosten dan ben je bij mij AAN HET JUISTE ADRES!

Hoe je het ook wendt of keert, overgewicht is niet gezond. Het is overigens niet zo dat mensen die dun zijn per definitie gezonder dan dikke mensen. Want iemand met wat meer kilo’s die veel beweegt, kan gezonder zijn dan iemand met een mooi gewicht heeft maar die weinig beweegt. Er spelen dus meerdere factoren een rol. Zoals bijvoorbeeld een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, stress, slaaptekort of een teveel aan (onzichtbare) ontstekingen.

Ik geef dus niet alleen een voedingsadvies. Ik geef je inzicht in hoe jij zelf invloed kunt uitoefenen op je gezondheid en je gewicht.

Ook nu geldt : “Voorkomen is beter dan genezen!!”

Meten = Weten = Verbeteren

Ontstekingen, Omega 3 en gezondheid!
Ontstekingen zijn de voorbode van het ontstaan van gezondheidsklachten en ziekten. Het is daarom van groot belang om het lichaam in de juiste conditie te houden. Een gezonde balans tussen de omega vetzuren is daarin de belangrijkste factor.

Het is nu ook mogelijk om in onze praktijk een vetzuurprofiel analyse te laten uitvoeren. Door middel van een vingerpriktest brengen we de verhouding vetzuren (omega 3, 6, 9 en transvetzuren) in het bloed in kaart. Hieraan kunnen we zien of de huidige voeding en aanvulling met omega vetzuren uit supplementen als visolie, krillolie of vegetarische omega’s voldoende is om het lichaam gezond te houden.

Waarom heb jij Omega3 écht nodig?
Om voldoende Omega3 binnen te krijgen via je voeding, zou je dagelijks 4 in het wild gevangen haringen moeten eten. Ik ken niemand die dit dagelijks doet… Daarom wil ik je meer vertellen over de voordelen van Omega3 voor jouw gezondheid.

Ervaar jij vage klachten?
Naast Omega3 bestaat er ook Omega6. Dit zijn eigenlijk de ongezonde vetten die je vindt in koek, frituur en ander geproduceerde voeding. Indien je dit regelmatig eet zonder Omega3 aan je menu toe te voegen, dan heb je een verstoorde vetzurenbalans. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, vage klachten of ziekten.

Ervaar jij nu hormonale disbalans, vermoeidheid, ontstekingen, regelmatig ziek zijn, geen concentratie, moeite met afvallen en/of zit je niet lekker in je vel?
Dan is het de moeite waard om te checken hoe het met je vetzurenbalans staat.
Omdat Omega3 zo ontzettend belangrijk is ook voor onze hersenen, raad ik iedereen aan dit preventief te gebruiken. Het is ook zeker goed voor je kinderen.

Enkele klachten en ziektebeelden van deze disbalans kunnen zijn:
•obesitas / hoog percentage buikvet
•diabetes
•hart en vaatziekte/atherosclerose/hypertensie
•fibromyalgie
•depressie en angst (teneergeslagen, futloosheid, lusteloosheid)
•hormonale disbalans (denk ook aan een goede start voor je ongeboren kind)
•reuma
•oogklachten (o.a. maculadegeneratie)
•neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer, Parkinson, dementie.
•lekkende darmen (leaky gut)
•gewrichtsklachten
•veel huidklachten zoals eczeem en psoriasis
•chronische stressklachten en vermoeidheid
•ADHD klachten

Waarom Zinzino?
Ik werk samen met het Noorse bedrijf Zinzino. Na vergelijkend onderzoek en zelf testen zijn wij enthousiast geworden over deze producten. Mijn man had veel huidklachten en die merkte binnen 1 maand al verschil. 

BESTELLEN?
Ontdek ook het voordeel van deze Omega3 en ervaar welk product het meest past bij jou. Stuur me een bericht en ik neem contact met je op. We bespreken samen wat bij jou past en kijken naar de voordeligste vorm.

Daarnaast ontvang je als extraatje bij de bestelling met vetzurentest een adviesgesprek met mij, waarbij ik je de testuitslagen uitleg en je adviseer. Vul hier je gegevens in en ik neem contact met je op.

Bedrijven
Kijk voor meer begeleiding onder de rubriek Vitaliteit Management.