Een moeilijke stoelgang? Brandend maagzuur?
Kom langs!

Behoefte aan meer energie?

Meer weten over gezonde voeding?

Meer sporten om af te vallen? Laat uw voeding onder de loep nemen!

Voedingsadvies

Begeleiding voor iedereen die:

… graag wil weten wat de oorzaak is van het probleem
… op zoek wil gaan naar de dieperliggende oorzaak

… daar zélf iets aan wil veranderen!!


Ik werk met de methode „Weg met de Weegschaal”.
Dit is een programma, met werkboek en eetschrift met recepten, welk niet draait om lijnen en afzien. Het draait om goed voor jezelf zorgen. Overgewicht betekent namelijk niet altijd dat mensen te veel eten. Het kunnen ook verkeerde keuzes zijn, stress, te weinig bewegen, een trauma of te weinig slapen.

U leert bij ‘Weg met de Weegschaal’ op een gezonde manier met eten, stress en beweging omgaan. Maar hoe werkt dat nu? We starten met een intake, waarbij we elkaar beter leren kennen. We praten over de te behalen doelen, gezondheid, dieethistorie, beweging en wegen / meten. Zo weten we niet alleen wat het startgewicht is, maar – nog belangrijker – hoe het staat met de vet-, vocht en spiermassa. Die laatste zeggen namelijk echt iets over uw gezondheid.

U krijgt tips en tools mee waar u echt iets aan heeft. Hoe het gewicht te bereiken dat bij u past en waarvan uw zelfbeeld een boost krijgt.

Voorlichting over gezonde voeding
Ook als bedrijf, school, sportschool etc. kunt u gebruik maken van mijn diensten.

Ik verzorg met regelmaat presentaties (Bedrijven en Sportcentra, etc.) en voedingslessen (Gilde Opleidingen, basisscholen, etc.) over gezonde voeding.

Dus wilt u uw leerlingen, cliënten, collega’s en/of medewerkers graag laten kennismaken de voordelen van gezonde voeding? Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Bedrijven
Kijk voor meer begeleiding onder de rubriek Vitaliteit Management.

 

BGN-gewichtsconsulent direct toegankelijk bij gewichtsproblematiek

Wellicht heb je gehoord dat vanaf 2019 bepaalde behandelingen bij overgewicht vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling. De huisarts bepaalt dat. Jouw overgewicht moet dan al zodanig zijn dat er sprake is van gezondheidsrisico’s of klachten.
En waarom zou je daarop wachten. Zonder tussenkomst van de huisarts direct advies op het gebied van gewichtsbeheersing? Dat kan via de BGN-gewichtsconsulent. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt jou volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.